KomHetMaken.svg

 

Sint-Jozefschool

Kloosterstraat 31
9420 Erpe-Mere
Tel. 053 83 22 98
Fax 053 85 73 11

info@sintjozefschoolmere.be

 

FabLab

FabLab - workshops
Nieuwe data workshops najaar 2016 op woensdagnamiddag en -avond en ook vrijdagavond. Klik hier voor meer informatie of surf naar www.fablaberpemere.be.

Uitbreiding studieaanbod

Nu ook Wetenschappen Wiskunde

in de derde graad!

Stem@school

Met het FabLab in huis zijn we de school bij uitstek om extra in te zetten op wetenschappen (Science), technologie (Technology), techniek (Engineering) en wiskunde (Mathematics).

Meer informatie?

Nieuw op SJS Mere vanaf 2016-2017

Bouw jij het eerste huis op Mars? Vind jij de oplossing voor het energieprobleem? Of word je de nieuwe Elon Musk? STEM dan af op SJS Mere want met een FabLab in huis zijn wij de school bij uitstek om STEMmig onderwijs te bieden.  Meer informatie?

Welkom

Beste leerling,
Beste ouder,

 

Je bent heel welkom in onze school waar we samen op zoek gaan naar al je talenten. Samen met je leraars, begeleiders en de andere leerlingen, willen we er een fijne leertijd en ontdekkingstocht van maken.

Onze aandacht gaat naar kennis (= kennen), vaardigheden en attitudes (= kunnen). Die bieden jou maximaal de kans om verder te studeren of het actieve beroepsleven in te stappen. Wij bieden jou een grondige en degelijke ervaring van vele jaren werken en leven in het secundair onderwijs.

We hebben veel aandacht voor recente ontwikkelingen op het vlak van ICT en multimediatoepassingen, van begeleid zelfstandig leren en ook van betere begeleidingsmethodes.

We zetten ook in op STEMmig onderwijs: met het FABLAB in huis zijn we de school bij uitstek om extra in te zetten op wetenschappen (Science), Technologie en wiskunde (Mathematics).

Door het inlassen van activiteiten (mini- onderneming, jeugd en muziek, toneelvoorstellingen, junior journalist, seminaries, schoolband, jaarlijkse uitstappen naar Velzeke, Merelbeke, Parijs, Barcelona, ...) waarbij je zelf leert verantwoordelijkheid te nemen en ook te dragen, zowel binnen als buiten het klassieke schoolleven, zullen we samen je vele mogelijkheden (competenties) ontwikkelen.

We weten dat je uniek bent, we vinden dat verrijkend en we willen daar echt rekening mee houden.

We bieden een open maar ook stevige leeromgeving waar we met duidelijke afspraken respectvol kunnen leven en leren.

Deze keuzes zijn gebaseerd op ons opvoedingsproject dat verder op de website wordt voorgesteld.

 

 

Margo Daeleman, pedagogisch directeur
Lut Matthijs, technisch directeur

Karolien Meuleman, zorgcoördinator
en het volledige personeelsteam.

Nieuws

Kom het smaken 19 november 2016

2016-09-27 21:07:49

Onze school bestaat 75 jaar. Alle oud-leerlingen die de St.-Jozefschool in Mere mee-gemaakt hebben, zijn welkom op een smakelijk Mediterraans feestmaal.

 

Kom sappige verhalen oprakelen bij een goed glas. Loop oude vrienden tegen het lijf aan het buffet. Deel zoete herinneringen met je beste-leraar-ooit. Op deze unieke reünie proeft iedereen opnieuw de sfeer van toen.

 

Klik hier voor meer informatie en inschrijvingen.

 

 

Fietscontrole

2016-09-30 11:45:57

Gisteren fietscontrole door de politie op onze secundaire school; met als doel onze leerlingen op weg te helpen om zich met een veilige fiets in het verkeer te begeven. Ze besteden o.a. aandacht aan de remmen, reflectoren, verlichting, … .


De politie controleerde 148 fietsen.

 

2/3e van deze fietsen blijken 100 % in orde.

 

Proficiat aan al onze (veilige) fietsers!

5 oktober 2016: Internationale dag van de leerkracht

2016-10-05 10:05:41

De directie en de leerlingen van Sint-Jozefschool Mere feliciteren al hun leerkrachten!

Links

Contact

 

Sint-Jozefschool

Kloosterstraat 31
9420 Erpe- Mere
Tel. 053 83 22 98
Fax 053 85 73 11
info@sintjozefschoolmere.be