Sint-Jozef deed mee aan de Rode Neuzen (k)Uur!

Sint-Jozef deed mee aan de Rode Neuzen (k)Uur!

  10 december 2020
Varia

Sinds enkele schooljaren zijn we een geregistreerde Rode neuzen school. Dit jaar focussen we ons niet op acties zoals de verkoop van Rode neuzen. Wel doen we mee aan de Rode neuzen (k)uur.

Rode neuzen (k)uur? Wat is dat?

Sinds 19 november komt de Rode Neuzen (k)Uur online en coronaproof naar alle Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen en Brussel via een livestream. Deze zit vol interessante inzichten over de impact van muziek en dans in ons dagelijkse leven. Ook straffe getuigenissen van jongeren die naar het hart grijpen komen aan bod. De herkenbaarheid voor veel jongeren in deze extra moeilijke coronaperiode is groot, de Rode Neuzen (k)Uur is dus een niet te missen kans die we graag grijpen. We worden hierin ook gesteund door de gemeente Erpe-Mere.

Wij maakten tijd en ruimte in het lesrooster voor al onze klassen en leerlingen om samen het filmpje te bekijken en om met elkaar in gesprek te gaan. We willen onze jonge mensen laten voelen en de boodschap geven dat ze er nooit alleen voor staan, hen sterken en weerbaar maken.

Muziek is de rode draad doorheen het hele rode neuzen project. 

Rune (6 MWe) en Jurre (oud-leerling) bundelden hun krachten in ons medialab en gebruikten de kracht van muziek om hun gedachtenstromen te uiten. Benieuwd? Neem dan zeker een kijkje op https://youtu.be/5MuV_zss7Hc 

Heb jij een liedje dat jou kracht geeft of waar je steun in vond, deel het dan op de website. Zo laten we andere jonge mensen voelen dat ze er niet alleen voor staan. Je kan er ook jouw Rode neuzen song delen onder de #shareyoursong.

Heb je als leerling nood aan een babbel of luisterend oor, dan kan je terecht op school bij je klastitularis, de Conflixers, mevr. Meuleman (zorgco), Celien Molem (CLB). Ook Awel is er voor jou. Je vindt alle contactgegevens op de startpagina van je smartschool. Check ook zeker eens een nieuw initiatief: de facebookpagina PorZeLijn.