Welkom

Beste leerling,
Beste ouder,

 

Je bent heel welkom in onze school waar we samen op zoek gaan naar al je talenten. Samen met je leraars, begeleiders en de andere leerlingen, willen we er een fijne leertijd en ontdekkingstocht van maken.

Onze aandacht gaat naar kennis (= kennen), vaardigheden en attitudes (= kunnen). Die bieden jou maximaal de kans om verder te studeren of het actieve beroepsleven in te stappen. Wij bieden jou een grondige en degelijke ervaring van vele jaren werken en leven in het secundair onderwijs.

We hebben veel aandacht voor recente ontwikkelingen op het vlak van ICT en multimediatoepassingen, van begeleid zelfstandig leren en ook van betere begeleidingsmethodes.

We zetten ook in op STEMmig onderwijs: met het FABLAB in huis zijn we de school bij uitstek om extra in te zetten op wetenschappen (Science), Technologie en wiskunde (Mathematics).

Door het inlassen van activiteiten (mini- onderneming, jeugd en muziek, toneelvoorstellingen, junior journalist, seminaries, schoolband, jaarlijkse uitstappen naar Velzeke, Merelbeke, Parijs, Barcelona, ...) waarbij je zelf leert verantwoordelijkheid te nemen en ook te dragen, zowel binnen als buiten het klassieke schoolleven, zullen we samen je vele mogelijkheden (competenties) ontwikkelen.

We weten dat je uniek bent, we vinden dat verrijkend en we willen daar echt rekening mee houden.

We bieden een open maar ook stevige leeromgeving waar we met duidelijke afspraken respectvol kunnen leven en leren.

Deze keuzes zijn gebaseerd op ons opvoedingsproject dat verder op de website wordt voorgesteld.

 

 

Margo Daeleman, pedagogisch directeur
Lut Matthijs, technisch directeur

Karolien Meuleman, zorgcoördinator
en het volledige personeelsteam.

Nieuws

De warmste week & 2BVL

2018-12-19 09:35:51

Omdat kerst niet voor iedereen een even warme en gelukkige periode is, besloten we samen met 2BVL om een actie op te zetten voor De Warmste Week. Op die manier hopen we armen en zieken een warmere kerst te kunnen geven. De leerlingen van het 2BVL hebben in de lessen P.D.T. en P.O. voor deze actie zelf allerlei kerstdecoratie gemaakt. Ze maakten kerstboomdecoratie, kerstkaartjes en vanillekoekjes om te verkopen. 
Dit project werd in verschillende lessen besproken met het doel de leerlingen een helpende hand te laten bieden aan zij die het nodig hebben, maar ook met het doel hen te laten proeven van alles wat bij 'ondernemen' komt kijken. 
In de lessen godsdienst leerden de leerlingen over goede doelen en kozen ze Welzijnsschakel Ommekeer vzw als doel om met deze actie te steunen. In de lessen MaVo kwamen ze meer te weten over het voeren van promotie en in de lessen IARL leerden zij hoe ze een goede verkoopprijs voor hun producten kunnen bepalen.
De leerlingen mochten met trots hun zelfgemaakte decoratie ook zelf op school verkopen. Het werd een geslaagd project waarbij er 188,66 euro ingezameld werd. Dank aan alle leerlingen van 2BVL en de meewerkende leerkrachten voor hun inzet en enthousiasme, en dank aan alle leerlingen, ouders en leerkrachten voor hun bijdrage aan deze actie.

De warmste week

2017-11-21 16:07:09

De eerste warmste-wafel-actie van 5 ECMT-MWE-WEWI ten voordele van CliniClowns België was een succes.  Maar enthousiast als we zijn, zullen we op de speelplaats nog zakjes verse wafeltjes verkopen.  En we ronden de Warmste Week en het trimester af met een tweede grootse en warme wafelenbak.

Fietsverlichting ... oh zo belangrijk!

2017-11-20 11:53:28

 

Wat zegt de wet?

Welke verlichting is verplicht?

wit of geel licht vooraan (knipperen mag)
rood licht achteraan (knipperen mag)
het rode achterlicht moet 's nachts, bij helder weer, zichtbaar zijn van op een afstand van 100 meter minimum.

Welke reflectoren zijn verplicht?

witte reflector vooraan
rode reflector achteraan
oranje pedaalreflectoren
twee oranje reflectoren tussen de spaken van elk wiel, ofwel een witte reflecterende strook op de banden

Wanneer moet je verlichting aan?

Vanaf het vallen van de avond tot het aanbreken van de dag.
Overdag, als de zichtbaarheid minder dan 200 meter is.

Moeten lichten (altijd) vastzitten op je fiets?

Lichten moeten niet verplicht op je fiets zitten. Je mag ze ook op je kledij of rugzak bevestigen.
Overdag (bij goede zichtbaarheid) is het niet verplicht om fietsverlichting bij te hebben. Je bent natuurlijk beter altijd voorbereid!
Reflectoren horen wel tot de standaarduitrusting van je fiets.

FEESTJAAR IN SINT-JOZEF MERE SECUNDAIR

2016-12-08 13:22:29

 

De secundaire afdeling van de Sint-Jozefschool in Mere ging 75 jaar geleden, in 1941-’42, van start met een eerste en tweede jaar snit en naad en een eerste jaar handel. In de volgende jaren werden er nog verschillende andere richtingen (o.a. Moderne Wetenschappen, Verkoop, Gezins- en Sanitaire Hulp, Latijn, STEAM) opgebouwd en sommige ook weer afgebouwd.

Het feestjaar 2016-’17 werd op zaterdag 19 november 2016 ingezet met een

sfeervolle dankviering in de Sint-Bavokerk, opgeluisterd door de schoolband en collega’s met muzikaal talent. Nadien vond een feestelijke bistro plaats voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Het werd een gezellig weerzien met vroegere klasgenoten en leerkrachten en de aanwezigen babbelden uiteraard urenlang honderduit. Men maakte die dag ook enkele filmopnames en veel foto’s. Deze opnames en foto’s (en veel andere oude foto’s, filmbeelden en oud schoolmateriaal) zullen getoond worden tijdens de volgende feestactiviteit op zaterdag 22 april 2017 tijdens de opendeurdag mét tentoonstelling.

Op 20 mei volgt nog een rockconcert op de speelplaats van de school met plaatselijke rockgroepen.

 

Mieke Van Damme

Werk mee aan een veilige schoolomgeving, word verkeersouder/gemachtigd opzichter!

2016-12-08 10:14:16

Onder het motto ‘veilig onderweg van en naar school’ doen we een oproep aan onze ouders, grootouders,…om ons  hierbij te helpen.

Wil je meehelpen aan de verkeersveiligheid op onze school, maar je bent geen lid van het schoolpersoneel? Dan is Verkeersouder/gemachtigd opzichter worden misschien iets voor jou! 

Als verkeersouder/gemachtigd opzichter maakt u een belangrijk verschil in de verkeersveiligheid rondom onze scholen. U pakt taken op in samenwerking met onze basis- en secundaire school;

  • een veilige schoolomgeving creëren door leerlingen te begeleiden, helpen over te steken
  • het betrekken van andere (groot)ouders bij de verbetering van de verkeersveiligheid van hun kinderen;
  • ondersteunen van goed verkeersonderwijs;
  • het signaleren van knelpunten en werken aan een oplossing
  • de vorming volgen (op school) om gemachtigd opzichter te worden

Om verkeersouder/gemachtigd opzichter te worden kunt u contact opnemen met de school door een mail te sturen naar het emailadres: info@sintjozefschoolmere.be

Onze kinderen zullen jullie dankbaar zijn!

SJS 75 - vervolg feestprogramma!

2016-09-27 21:07:49

Zaterdag 19 november hadden we ons Mediterraans buffet. Op alle vlakken een geslaagde avond. Het vervolg van ons feestprogramma vind je via onderstaande link.

 

Klik hier voor meer informatie en inschrijvingen.

 

 

Links

Contact

 

Sint-Jozefschool

Kloosterstraat 31
9420 Erpe- Mere
Tel. 053 83 22 98
Fax 053 85 73 11
info@sintjozefschoolmere.be